Loonwerk

In opdracht van klanten voeren wij werkzaamheden uit met tractoren, machines en werktuigen. Wij werken met moderne machines en uiteraard op professionele en deskundige wijze.

Grondwerk

Wij zijn gespecialiseerd in grondwerk. Denk daarbij aan tuin uitgraven, af- en aanvoeren van grond en zand.

Grondwerk wordt gedefinieerd als alles wat nodig is om een goede ondergrond te krijgen. Het is een verzamelnaam voor diverse disciplines in onze branche. Wij voeren de volgende grondwerkzaamheden uit:

Sloop van opstal of woning

Opschonen van het terrein

Uitgraven van sleuven t.b.v. leidingen en/of kabels

Graven en aanvullen van bouwputten

Leveren en verwerken van gebroken puin, grond en/of zand.

Tuinaanleg

Grondverzet en grondwerk vormen de basis van veel verschillende werkzaamheden tijdens het aanleggen van een nieuwe tuin of het renoveren van een bestaande tuin. Zo heeft bestrating een goede ondergrond nodig om niet te verzakken, zijn de planten in uw tuin gebaat bij goed doorwortelbare grond met voldoende voedingsstoffen en heeft een veranda of tuinhuis een goede fundering nodig.

Kleinere graafwerkzaamheden zoals het omspitten van uw tuin of het graven van een kleine sleuf kunt u goed zelf uitvoeren, maar voor grotere klussen is het verstandiger om een professional in te schakelen. Naast veel ervaring met grondverzet beschikken we ook over het juiste materiaal om het grondwerk goed uit te kunnen voeren, zoals bijvoorbeeld een minigraver of minishovel.

Tuin afgraven en grond afvoeren

Het leeghalen en afgraven van een tuin gebeurt voornamelijk bij het aanleggen of renoveren van een tuin. Oude grond, onkruid, boomwortels en ander spul wordt uitgegraven en afgevoerd en vervangen door nieuwe vruchtbare grond. Ook wordt met het afgraven het fundament gelegd voor de nieuwe indeling van de tuin.

Maar ook voor losse werkzaamheden kan het nodig zijn om uw tuin af te graven, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een vijver of een nieuw gazon, het planten van bomen of een haag, of het plaatsen van een tuinhuisje of het ingraven van een trampoline.

Als u zelf de grondwerkzaamheden uitvoert kunt u oude of vervuilde grond afvoeren door deze met een aanhanger naar de lokale milieustraat te brengen of door een grond container te huren. Als u het grondverzet laat uitvoeren door bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf dan zullen zij de afvoer van de grond voor hun rekening nemen.

Tuin egaliseren

Uw tuin egaliseren houdt in dat de grond weer vlak en egaal gemaakt wordt. De voornaamste reden voor het egaliseren van uw tuin is om verzakkingen te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om bij het aanleggen van nieuwe bestrating zoals een terras, tuinpad of oprit de ondergrond te egaliseren. Hierdoor kunnen de stenen en tegels goed recht gelegd worden, en voorkomt u verzakken of problemen met de afwatering. En ook bij de aanleg van een nieuw gazon is egaliseren van belang om een mooi vlak resultaat te krijgen.

Tuin ophogen

Een tuin kan in enkele jaren tijd wel een paar centimeter verzakken, vaak is de oorzaak hiervan het grondwater dat onder de tuin doorstroomt. Het wegwerken van verzakkingen in bestrating, gazon of andere delen van een tuin is dan ook de voornaamste reden voor het ophogen van een tuin. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw tuin te laten ophogen voor de aanleg van een verhoogd terras of om de afwatering te verbeteren.

Voor het ophogen van een tuin wordt voornamelijk zand gebruikt, voornamelijk omdat dit het goedkoopst is. Afhankelijk van het doel van de ophoging kan er echter ook gekozen worden voor ander materiaal, zoals bijvoorbeeld tuinaarde of gebroken puin.

Sloopwerk

Wilt u een nieuwe tuin, badkamer of keuken? Vaak moet er dan eerst gesloopt worden. Wij maken korte metten met uw oude schuur, vloeren of funderingen. 

Wij beschikken over machines die zowel geschikt zijn voor groot als klein sloopwerk. Wij regelen voor u niet alleen het apparatuur en de mankracht, maar zorgen er ook voor dat u niet met het overgebleven puin blijft zitten. Dit voeren we af in één van onze containers, zodat u hier geen omkijken naar hebt.

Transport

Wij kunnen ook materialen / grondstoffen voor u transporteren. Zowel qua aanvoer als afvoer. Bijvoorbeeld grond, puin, etc

Ook verhuren wij diverse machines

Bart Bouwmans agrarische dienstverlening (webnode.nl)